Paardensport. Een woord verwees naar de kunst van het horsemanship en de praktijk van de diverse takken binnen deze sport. Niettemin bevat het veel meer dan de relatie tussen een man en zijn paard. Van lang voor de schemering tot ver na de ochtend zijn paarden, ruiters, grooms en trainers slechts enkele van de vele hartstochtelijke wezens die bij deze veeleisende levensstijl betrokken zijn. Zonder de individuele motivatie en sterke teamgeest die deze industrie beweegt, zou het in feite nooit het grote succes hebben bereikt dat het vandaag heeft. Geïnspireerd door deze veelbewogen agenda's, probeert Kingsland zijn collecties te ontwikkelen en aan te passen aan deze unieke levensstijl.

Kingsland is een Noors merk, dat sinds de oprichting in 1999 uitgegroeid is tot een van 's werelds grootste fabrikanten van paardensportkleding en paardenuitrusting. Kingsland staat bekend om zijn subtiele mix van klassieke paardensportmode en hedendaags design.

In Kingsland leven we de tradities van de paardensportwereld. De unieke levensstijl omringd door onze geliefde paarden is zo boeiend dat het zonder enige twijfel een belangrijk onderdeel wordt van wie we zijn. We houden dit altijd in gedachten, omdat we de klassieke paardensportstijl, seizoen na seizoen, eren met materialen van hoge kwaliteit en exclusieve ontwerpen voor alle paardenliefhebbers en hun prachtige paarden.

Lin E. Kingsrød oprichter en Brand Manager miste iets nieuws en beter toen ze een competitieve rijder was. 'Zelfs de rijbroek heeft iets gemist,' zegt ze. Daarom ontwierp ze haar eigen smalle lijn en richtte ze een opslagfaciliteit op bij haar huis. Het ontwerp was traditioneel, maar de kwaliteit en pasvorm waren een hoefijzer vooruit. Een van haar eerste producten die op de markt kwam was een all-weather, sportief jack, dat ze Kingsland Bomber Jacket heette. Hoewel het product door de jaren heen een aantal kleine verbeteringen heeft doorgemaakt, is het nog steeds te vinden in onze Classic Collection.

Met hoofdkantoor in Sarpsborg, Noorwegen, magazijn in Ikast, Denemarken en in Hangshou, China, evenals agenten en groothandelaren over de hele wereld, is Kingsland een gerenommeerd internationaal bedrijf geworden op het gebied van paardensport.

...Lees meer
Filters Filters
Pagina 1 van 1