Zorg begint met een ‘S’!

SECTOLIN ONTZORGT AL MEER DAN 80 JAAR

De geschiedenis van Sectolin gaat ruim 80 jaar terug. Ons bedrijf werd in 1936 opgericht en in die tijd werden er allerlei cosmetische producten verkocht, tot babypoeder aan toe. Dertig jaar later werd de focus verlegd van mens naar dier en sinds de jaren ‘80 richten we ons vooral op hobbyhuisdieren, met als specialisatie paarden. 


“Ik zie het als mijn missie om de beste gezondheids-, beschermings- en verzorgingsproducten voor paarden, en in toenemende mate ook voor honden en katten, op de markt te zetten”

aldus Gert-Jan Morsink, als derde generatie op rij eigenaar van Sectolin.


Inspiratie uit de natuur

INSPIRATIE UIT DE NATUUR

Inmiddels is Sectolin een niet meer weg te denken naam in de paardenwereld. Welke paardenliefhebber heeft er niet één of meerdere van onze paardenverzorgingsproducten in de zadelkamer staan? Tegenwoordig werken we vanuit een nieuw pand op de Josink Es, aan de rand van Enschede en vlakbij de snelweg. Een strategische plek op een bedrijventerrein, maar wel met een fenomenaal uitzicht over het Twentse landschap. Hier voelen we ons thuis en met de natuur als inspiratiebron ontstaan de meest innovatieve producten voor dieren en hun leefomgeving.


GEZONDHEID VOOROP

Als dierenliefhebber wil je het beste voor je paard, hond of kat. Een veilige en vertrouwde, hygiënische leefomgeving waarin het dier centraal staat en een optimale verzorging is daarbij essentieel. Daarbij geloven we dat voorkomen beter is dan genezen. Mocht preventie niet genoeg zijn, dan biedt Sectolin een breed assortiment diergeneesmiddelen en gezondheidsproducten. Al onze producten zijn bedacht en ontwikkeld met de gezondheid van het dier in gedachten. Natuurlijk doen ze wat ze beloven en zijn ze makkelijk in gebruik. Als het enigszins mogelijk is, gebruiken we natuurlijke bestanddelen. Als dat niet kan, kiezen we veilige alternatieven en altijd zo duurzaam mogelijk. Sectolin, een heel dierenleven lang!


PRODUCTLIJNEN VOOR PAARDEN

Sectolin-producten zijn bedacht en ontwikkeld met de gezondheid, verzorging of bescherming van viervoeters in gedachten. Voor paarden varieert het assortiment van Equivital® voedingssupplementen en de gezonde paardensnoepjes Vazuintjes® tot cooling gel en ontwormpasta Equiworm®. Onder de naam Equishine® voeren we verzorgingsproducten, zoals shampoos en glanssprays, maar we hebben ook scheermachines en lederonderhoudsmiddelen. Wij helpen je om je kostbare paard zo goed mogelijk te beschermen. Tegen zomerse ongemakken zoals vliegen en zonnebrand, en door producten zoals het Safety-First halster met panieksluiting.


RUITERSPORTARTIKELENLIJN CHETAIME

Wij zijn altijd bezig om nog meer nuttige of handige producten voor paarden te bedenken en te maken. Dat heeft geleid tot onze eigen ruitersportartikelenlijn ‘Chetaime’®. Een naam waaruit de liefde voor paarden spreekt. Inmiddels hebben we onder meer het veiligheidshalster, dekens, beschermende zadeldekjes en -bontjes in het assortiment, dat nog steeds groeiende is.


Honden collectie

 

 

VERZORGING HOND EN KAT

Door het succes van onze paardenverzorgingslijn kregen we de vraag van onze klanten of Sectolin ook dergelijke producten voor honden en katten kan maken. Daar zijn we druk mee bezig. Inmiddels hebben we diverse shampoos en vachtverzorgingsproducten voor honden en katten in het assortiment. Heel bijzonder is onze vlo- en mijt omgevingsspray. Deze spray is, in tegenstelling tot vergelijkbare producten, pesticidevrij en daarmee veilig voor de leefomgeving van mens en dier. En dat terwijl het minstens even, zo niet nóg effectiever is. Dat is typisch Sectolin.

VOOR ELKE DIERENLIEFHEBBER

We bedenken en ontwikkelen onze producten in samenspraak met professionals als dierenartsen, nutritionisten, hoefsmeden, instructeurs, topruiters en hun grooms. Ook vragen we onze consumenten met zeer grote regelmaat naar hun ervaringen. Met die feedback is Sectolin in staat om prachtige producten te ontwikkelen en blijven we steeds innoveren en vernieuwen. Omdat we vinden dat iedere dierenliefhebber de mogelijkheid moet hebben om zijn viervoeter zo goed mogelijk te verzorgen, zien we het als een uitdaging om de beste kwaliteit te bieden voor een betaalbare prijs.
 
FiltersFilters
Pagina 1 van 1