Nederig begin

Zoals vele belangrijke resultaten groeide Absorbine® uit een bescheiden begin - en door de vasthoudendheid van iemand die bereid is de status-quo in vraag te stellen. In dit geval was het een jonge vrouw in het laat 19e-eeuwse Massachusetts: Mary Ida Young. Haar man, Wilbur Fenelon Young, was een ondernemende pianoleverancier die vertrouwde op het paardenpaar van het stel om in het noordoosten te leveren.
Een betere manier

In die tijd, als een paard kreupelheid ontwikkelde, was een "blarenbehandeling" van het getroffen been met behulp van een of meer bijtende middelen. De blaren huid zorgde voor een verhoogde bloedtoevoer naar het behandelde gebied, waardoor het herstel van het letsel werd versneld. Mary Ida wist dat er een betere, meer humane manier moest zijn.

Naast de zorg voor hun paarden was Mary Ida een fervent tuinman en herboloog. Door haar kennis van helende kruiden, formuleerde ze een speciale mix van kruiden en etherische oliën tot een tinctuur die is ontworpen om de bloedstroom en snelheidsherstel te verbeteren - zonder pijnlijke verbranding of blaarvorming.

Wilbur en Mary Ida gebruiken haar creatie dagelijks op hun paarden. Ze waren zo onder de indruk van de resultaten dat ze het Absorbine® Veterinary Liniment noemden, en Wilbur begon er wat mee te nemen in zijn leveringen. Op een dergelijke reis naar Syracuse, New York, verkocht hij een hele koffer aan trainers op een lokaal circuit. In een brief aan Mary Ida mailde hij op weg naar huis, schreef hij: "Ik heb deze maand $ 42.80 aan 'Absorbine'-bestellingen gehad. Laat het goede werk doorgaan. Op een dag zullen we deze boom maken ... liefdevol de jouwe, Wilbur. "
Een legende is geboren

Wilbur had gelijk. Iedereen hield van deze humane maar effectieve manier om pijnlijke gewrichten, pezen, ligamenten en spieren te verlichten. Mary Ida had inderdaad een nieuwe behandeling uitgevonden. Ze noemden hun jonge bedrijf W.F. Young - maar het is altijd simpelweg "Absorbine" genoemd door paardeneigenaren overal. De exacte formule blijft een familiegeheim, maar de resultaten worden al meer dan een eeuw vertrouwd door ruiters en trainers.

Geïnspireerd door de visie van Mary Ida en Wilbur, is Absorbine® door de jaren heen innovatieve producten blijven toevoegen - producten die paardenhouders over de hele wereld dagelijks gebruiken. Daarom zijn we sinds 1892 de meest vertrouwde naam van The Horse World®

FiltersFilters
Pagina 1 van 1