HKM Sports Equipment – van verborgen traditie en jeugdige geest

Toegegeven – velen onder u hebben het merk HKM Sports Equipment pas tijdens de voorbije jaren in ruimere mate opgemerkt. Maar schijn bedriegt. Ook wij hebben een traditie, die tot in de jaren ’60 van de voorbije eeuw teruggaat. 

Toen mijn vader Hans Egbers het bedrijf „Veno-Wäsche“ in het jaar 1967 in het leven riep, vermoedde nog niemand, welke betekenis deze stap ooit zou hebben. Aanvankelijk beperkte de productie zich tot luierbroekjes. Wat vandaag de dag in het tijdperk van de wegwerpluiers als ondenkbaar beschouwd wordt, verzekerde toen meer dan 30 medewerkers van een geregeld inkomen. 

Daarnaast beheerden mijn ouders een grote manege, die ook tegenwoordig nog door mijn broer als paardenmeester uitgebaat wordt. Daar ter plaatse in samenwerking met het team komen heel wat ideeën tot stand, worden producten getest en worden kwaliteitsnormen bepaald. 

De combinatie van industriële naaiproductie en privé ruitersportambities gaf de productie van textielartikelen voor paard en ruiter in overweging. Snel waren de eerste zweetdekens en sjabrakken vervaardigd. In eerste instantie nog voor het eigen gebruik, vanaf de late jaren ’80 voor de rechtstreekse distributie aan de eindklanten via de verzendhandel. 

Op het einde van de jaren ’90 richtten wij een eigen productie in het verre Oosten op. Ons idee had een strategiewissel op het oog: meer en meer jonge mensen en een almaar bredere bevolkingslaag waren in deze grandioze hobby geïnteresseerd. Het moest mogelijk zijn, al deze mensen toegang tot ruitersportproducten te verschaffen, die ook voor de minder gevulde portemonnee betaalbaar zijn – zonder in te druisen tegen kwaliteitsstandaards. 

Sinds 2004 nu worden HKM producten uitsluitend via de gespecialiseerde handel gedistribueerd. Wij bevoorraden wereldwijd 2000 speciaalzaken. Onze buitendienst reist door heel Europa om almaar meer klanten voor onze artikelen warm te maken. Onze medewerkers in Neuenhaus zijn taalkundig uitstekend geschoold en bieden iedere dealer een uitgebreid advies. 

Tijdens de voorbije jaren werd ons magazijn omgetoverd in een logistiek centrum, dat ruitersportproducten op een oppervlakte van 13.000 m² opslaat. Meer dan 90% van de bestellingen verlaat onze firma nog dezelfde dag. 

Het succes gaf ons gelijk. Onze onderneming groeide pijlsnel. Net zo snel als ons team, dat ondertussen 70 medewerkers telt. Een team, dat beslist niet beweert, iedere dag beter dan alle anderen te zijn, maar een team, dat zijn jeugdige geest in stand gehouden heeft, dat jong en anders denkt. 

Ik wens u veel plezier bij uw hobby en het zou mij blij maken als onze producten daartoe hun steentje bijdragen. 

Hartelijke groeten vanwege 

Klaus Egbers

FiltersFilters
Pagina 1 van 3